Blog

Dj για γάμο. Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε

Dj για γάμο. Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε

Σίγουρα δεν πρεπεί να έχετε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή!

Πολλά ζευγάρια  ρωτάνε στο τηλέφωνο: Χαίρετε, "θα ήθελα να μάθω ποσό κοστίζει ένας Dj για γάμο που έχουμε την τάδε ημερομηνία" .Αυτή είναι η πιο λανθασμένη ερώτηση και ο πιο λάθος τρόπος να ξεκινήσετε την έρευνα σας!

Ο Dj σε ενα γάμο είναι ο Άνθρωπος - Καλλιτέχνης που θα σημαδέψει την επιτυχία ολόκληρης της εκδήλωσης! Ακόμα και αν κατι έχει πάει στραβά, (Άσχημες καιρικές συνθήκες, αποκλίσεις απο το χρονοδιάγραμμα, κλπ),Θα είναι εκείνος  που με την επιτυχία στο μουσικό πρόγραμμα και κατά συνέπεια διασκέδαση θα τα σκεπάσει όλα και οι καλεσμένοι θα θυμούνται πόσο καλά πέρασαν και πόσο διασκέδασαν στο πάρτυ του γάμου σας!

Αν λοιπόν συμφωνείτε στα παραπάνω, η αναζήτηση σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 

α) Να είναι Wedding Dj  (Dj γάμου)

Δεν είναι συνετό να επιλέξετε έναν Dj Χωρίς εμπειρία σε γάμους. Θα έχετε καταδικάσει οι ίδιοι την διασκέδασή σας. Αν έχετε ένα φίλο - γνωστό που παίζει στο cafe η στο club που διασκεδάζετε τα Σάββατα, θα ήταν πιθανόν η πιο ακατάλληλη επιλογή.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι Djs αυτού του είδους είναι κακοί στη δουλεία τους! Είναι όμως άπειροι στους χειρισμούς και τις γνώσεις που χρειάζεται ένας γάμος. Ακόμα και αν έχουν παίξει σε 5 -10 γάμους πάλι δεν αρκεί!

Η δεξίωση γάμου είναι ένα ποικιλόμορφο event που στη δομή της μουσικής πρέπει να ικανοποιήσει πολλά και διαφορετικά ακούσματα ανθρώπων, με διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικές καταγωγές. Αυτό απο μόνο του είναι ενα σοβαρό κριτήριο που απαιτεί γνώση, εμπειρία, ικανότητα και ταλέντο, αυτού που θα αναλάβει να το φέρει εις πέρας! Αν λοιπόν έχετε ενα φίλο Disc jockey που θα νοικιάσει 2 ή 4 ηχεία, για να έρθει για 250 ευρώ να καλύψει τον γάμο σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε έγκυρη εικόνα για την εμπειρία του σε Γαμήλια event. Αν δεν έχετε αυτό ως ενα από τα κριτηρια επιλογής, τοτε θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς την αποτυχία!

 

β) Να γνωρίζει καλά το μουσικό στύλ που σας αντιπροσωπέυει

Η μουσική σκηνή καθώς όλοι γνωρίζουμε είναι υπερβολικά μεγάλη και αυτό είναι κάτι που συναντάμε συνεχεία στους γάμους. Δεν ακούει όλος ο κόσμος την ιδία μουσική για αυτό και υπάρχουν πλήθος από από bar και club με διαφορετικά μουσικά στυλ.

Διαφορετικά ακούσματα έχουν οι νέοι από τους ηλικιωμένους, οι επαρχιώτες από τους νησιώτες, το περιστέρι από την Εκάλη, οι ροκάδες από τους λαϊκούς. Αυτό από μόνο του δείχνει ποσό δύσκολο είναι για έναν wedding dj που καλείται να ενημερώνεται διαρκώς και να μελετάει, για να υποστηρίζει ικανοποιητικά όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά ειδή που θα του επιτρέψουν να ανταπεξέλθει στις διαφορετικές καταστάσεις που θα συναντήσει από γάμο σε γάμο.

Όταν έρθει η ώρα της αναζήτησης εκείνου που θα αναλάβει την μουσική επιμέλεια της δεξίωσης σας, επικεντρωθείτε στα μουσικά ειδή που αντιπροσωπεύουν εσάς και τους καλεσμένους σας, στον βαθμό που είναι αυτό δυνατόν. Κρίνοντας από τις καταγωγές, τις ηλικίες και τις παρέες σας, αναζητήστε έναν disc jockey που να γνωρίζει όσο γίνεται καλυτέρα τις μουσικές σας επιθυμίες. Αυτό θα είναι η σημαντικότερη προετοιμασία που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ένα επιτυχημένο wedding party.

 

γ) Dj που παρέχει ο χώρος VS Εταιρεία wedding entertainment

Πολλά κτήματα και αίθουσες συμπεριλαμβάνουν τον Dj μέσα στην οικονομική προσφορά που σας έχουν δώσει και άλλες φορες με ξεχωριστή τιμή από την προσφορά, με την προϋπόθεση όμως οτι πρέπει να σας αναλάβει υποχρεωτικά λόγω αποκλειστικής συνεργασίας με τον χώρο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακούσετε live οπωσδήποτε τον Dj γάμου που θα σας αναλάβει, καθώς αυτού του είδους οι συνεργασίες περιέχουν ρίσκο για εσάς, αφού όλοι εισπράττουν εις βάρος σας.

Τι εννοώ: Η συνεργαζόμενη εταιρεία ηχητικής κάλυψης έχει δώσει πολύ χαμηλή τιμή υπηρεσιών, προκειμένου να αναλάβει μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων που έχει κλεισει ο χώρος δεξιώσεων για τη σαιζόν. Έτσι, για να προκύπτει για την εταιρεία ικανοποιητικό κέρδος από καθε δεξίωση, είναι πολύ πιθανόν να κληρονομήσετε έναν Dj που θα χτίσει την εμπειρία του στον δικό σας γάμο. Επίσης αν ο dj που θα σας προξενέψουν διαπιστώσετε ότι δεν μπορεί να ανταποκρίθει στα μουσικά ακούσματα σας, δεν έχετε εναλλακτική λύση, μπαίνοντας ξαφνικά σε μια διαδικασία προετοιμασίας ατελειωτών λιστών με τραγούδια για να διασφαλίστετε όσο μπορειτέ το μουσικό πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Τελευταίο και σημαντικότερο, ο dj που παρέχεται από την αίθουσα ενδιαφέρεται ελάχιστα για το αποτέλεσμα και την επιτυχία του παρτυ. Και επειδή πιθανότατα δεν θα τον ξαναδείτε ποτέ, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα μια κακή κριτική. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία ηχητικής κάλυψης αμοίβεται συνήθως απο τον χώρο δεξιωσεων απο ετοιμες σερβιρισμένες εκδηλωσεις και δεν ενδιαφέρεται για συστάσεις, χτισιμο Brand name, και τη διεύρυνση του πελατολογίου της. Στην πραγματικότητα ο πελάτης είναι ο χώρος δεξιώσεων και όχι το ζευγάρι.

Στις εταιρείες που αναλαμβάνουν με σοβαρότητα και επαγγελματισμό δεξιώσεις γάμων, προϋπάρχει διαδικασία επιλογής του κατάλληλου Dj που είναι πλησιέστερος στο στυλ της μουσικής που προτιμάτε. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Dj οργανώνετε το μουσικό πλάνο της δεξίωσης. Eπίσης έχετε τη δυνατότητα  να δείτε testimonials   videos και κριτικές που αφορούν την ποιότητα υπηρεσιών της εταιρείας και των συνεργαζομένων Djs

 

δ) Η αμοιβή για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που επιθυμείτε

 Το κόστος για αυτές τις υπηρεσίες οσο minimal προσωπικότητες και αν  είστε, σίγουρα δεν μπορεί να είναι λιγότερο απο τον στολισμό της εκκλησίας η του αυτοκινήτου που θα σας μεταφέρει, η επίσης λιγότερο από τα  προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες!

Υπηρεσίες για τις οποίες συμφωνείτε όλοι οτι είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε μια γαμήλια δεξίωση πρέπει να έχουν και ενα αξιοπρεπές αντίτιμο που να ανταποκρίνεται:

  • Στη σημασία, την εμπειρία, την ικανότητα και το έργο του Dj.
  • Στο κόστος ενοικίασης του πακέτου εξοπλισμού που θα επιλέξετε
  • Στην προετοιμασία τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που απαιτείται για την οργάνωση όλων αυτών!

 

Έχοντας τα παραπάνω  υπόψη σας  μπορείτε να ξεκινήσετε πιο έτοιμοι την ερευνά σας. Καλή επιτυχία!

 

 Author

George Kikianis